Hetechtebuitenleven.nl

Tel. 0548 - 546114

Wandelen & Fietsen

Fietsen huren bij Jan Stam:

Omdat de Sallandse omgeving zoveel fiets- mountenbike- en wandel mogelijkheden te bieden heeft, willen wij u graag op weg helpen, met tips, fiets en wandelroutes of brengservice (€ 15,- per rit) alleen langs etapp 11 en 12 en Station Holten. Bij Jan Stam Fietsverhuur kunt u alle soorten en maten fietsen huren, al vanaf € 10,00 per dag staat de fiets bij onze plattelandskamers voor u klaar. U kunt alvast een kijkje nemen op de site. http://www.janstamfiets.nl Tip er staan ook leuke fiets routes. 


 

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug:

Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug van ongeveer 35 vierkante kilometer is vanuit verschillende richtingen te bezoeken. Natuurdiorama Holterberg biedt verschillende wandroutes met of zonder een professionele natuurgids.
Op http://www.sallandseheuvelrug.nl/  en vindt u alle informatie.


 

Wereldtijdpad:

Het Wereldtijdpad loopt tussen Rijssen en Holten en heeft langs de 9 verschillende rondwandelingen jaarpaaltjes staan. (één voor elk jaar van onze jaartelling) Aan elk jaarpaaltje kunt u aan een kubus draaien waarop wetenswaardigheden staan uit het betreffende jaar. Wandelroute 7 grenst aan de Beusebergerweg en is 9,3 km lang. http://www.wereldtijdpad.nl/


Ontdek Overijssel op de fiets

Overijssel staat bekend om haar afwisselende landschap en grote verscheidenheid in plant- en diersoorten maar beschikt ook over een fietsroutenetwerk van duizenden kilometers. Er zijn routes vanaf 10 kilometer, maar met behulp van zogenaamde knooppunten kunt u deze zelf eenvoudig uitbreiden tot elke gewenste lengte. http://www.fietseninoverijssel.nl/ of http://www.nederlandfietsland.nl


Rustpunt!

Sinds mei 2017 zijn wij ook een Rustpunt, wat is een rustpunt eigenlijk?

Er staat altijd een bakkie leut voor je klaar
Informatie vinden over de omgeving
Je e-bike opladen en je band plakken
Een toffe pleisterplaats op je route!


Alle Rustpunten (herkenbaar aan het Rustpuntbord) liggen aan een fiets- of wandelroute, vaak op een erf van een particulier. voor meer info kunt u kijken op www.rustpunt.nu of plan gelijk uw Rustpuntroute op https://www.rustpunt.nu/rustpunten U bent Welkom, Erve de fluiter, niets moet, niksen mag!